Lyssna inte på mig, lyssna på vetenskapen!

Greta Thunberg var den första sommarprataren ut för sommaren 2020, den 20 juni. Programmet finns kvar och går att lyssna på i Sveriges Radios pod. Hennes huvudbudskap var att det är inte hon som person som är viktig, utan budskapet. Det vill säga: Att vi alla, och framför allt alla beslutsfattare, måste börja lyssna på vetenskapen. Hon betonar också att hon inte har svaren på vad som behöver göras.

Hon återkommer några gånger till Parisavtalet som innehåller allt det som vi behöver ta till oss. Många länder säger sig omfatta, det, men det görs ändå inte. Inte heller Sverige lever upp till Parisavtalet, menar hon. Och då räknar hon in konsumtionen, vilket tydligen inte regeringen gör.

Alltså alla de prylar som vi köper och använder här, men som tillverkas på annat håll. Och där, skapar tillverkningsprocesserna miljöskador. I mycket ett västerlandsfenomen.

Lyssna på podden t ex här:  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.